Terug bij af

Terug bij af

Sinds 2014 drink ik pas koffie. De rede waarom ik koffie ben gaan drinken is omdat ik het gezellig vond. Een diner afsluiten met een lekker kopje koffie ipv met een frisje leek mij toch wat leuker. Toch fijn dat ik daar maar even van heb kunnen genieten want ik ben weer terug bij af.

Bij het leren koffie drinken was ik begonnen met dranken waar ook een beetje koffie in zat. Je kent ze wel, van die pumpkin spiced lattes en soortgelijke zoete koffies. Het had weinig met koffie te maken maar voor mij was het de eerste stap naar gezellig koffie drinken na het eten. De hoeveelheid suiker en melk begon langzaam maar zeker af te nemen en de drankjes die ik bestelde begonnen steeds meer op koffie te lijken. Tot dat ik uiteindelijk geëindigd was dat ik zelfs een espresso kon waarderen.

Mijn vrouw en ik hadden aan elkaar beloofd dat als we allebei koffie konden waarderen dat we dan een echt koffiezetapparaat in de vorm van een espressomachine zouden aanschaffen. Nu mocht dat dus eindelijk gaan gebeuren. We zouden van Senseo voor de visite naar espressomachine voor ons zelf gaan. Toen de espressomachine bij ons werd geleverd hadden we gelijk een mini cursus koffie zetten gekregen. Maar eerlijk is eerlijk het was best lastig om goede koffie uit de machine te krijgen.

Na veel oefenen, lezen en afkijken leerden we steeds beter hoe we goede espresso’s moesten zetten. Als we ergens koffie gingen drinken keken en luisterden we goed hoe de koffie werd gezet. Naast een goede machine zijn de koffiebonen die je gebruikt ook heel belangrijk voor de smaak. We gingen daarom steeds vaker onze koffiebonen bij kleine koffiebranderijen kopen en raakten echt verknocht aan die heerlijke koffies die we thuis dronken. Het nadeel van thuis steeds lekkerdere koffie drinken is dat je buiten de deur bijna nergens meer koffie drinkt. En zo ben ik weer langzaam op het punt gekomen dat ik na het eten geen koffie drink tenzij ik weet dat er goede koffie is.

Geplaatst in Koffie, Small talk en getagd met , .