Servicebeurt voor espressomachine

Natuurlijk zorg je goed voor je espressomachine; je gebruikt gefilterd water en je blindfiltert regelmatig, maar toch heeft je espressomachine zo nu en dan een servicebeurt nodig. Bij goed onderhoud gaat je espressomachine langer mee.

Onderhoud voorkomt de meeste reparaties en zorgt ervoor dat je koffie weer lekkerder gaat smaken omdat er altijd wat koffie resten achterblijven in de zetgroep van de espressomachine. Als je jouw machine niet zo intensief gebruikt én je gebruikt gefilterd water en blindfiltert je machine na iedere kilo koffiebonen, dan moet je om de 2 jaar ongeveer je espressomachine een servicebeurt laten geven. Tijdens een servicebeurt zullen de medewerkers je machine helemaal nalopen.

 Sowieso worden alle rubbers in de machine vervangen, deze drogen namelijk uit door de hitte van de machine. De boiler en leidingen worden ontkalkt en alle bewegende delen worden nagelopen en zo nodig vervangen. Nadat de hele machine gecheckt is kan hij er voorlopig weer tegenaan.

Er zijn best een aantal bedrijven die een servicebeurt voor je espressomachine aanbieden. Mijn machine laat ik bij CasaBarista Den Haag nalopen. Mijn espressomachine komt hier vandaan en mijn ervaring bij hen is heel goed. Ze denken met mij mee en zorgen ervoor dat ik de machine zo kort mogelijk kwijt ben.

Geplaatst in Advies, Onderhoud en getagd met , .