REVIEWS

Wij kunnen zelf zeggen wat onze ervaringen zijn en wat wij kunnen, maar onze klanten kunnen dat nog veel beter. Hieronder een aantal beoordelingen van willekeurige gasten. De gasten geven onze workshop gemiddeld een:

4.9
Rated 4.9 out of 5

Hele leuke en leerzame workshop

Rated 5 out of 5
10/10/2021

Gastvrij ontvangen bij Marten thuis voor de workshop.
De tijd vloog voorbij waarbij er een goede afwisseling is
tussen theorie en praktijk. Marten weet erg veel van het gehele proces en alles wat bij koffie zetten komt kijken.
Daarnaast is hij geduldig en neemt de tijd op antwoord te geven op vragen.

Lisanne

Hele leuke leerzame workshop gehad. Zeker een aanrader!

Rated 5 out of 5
15/08/2021

Goede ontvangst bij de Barista thuis in een opgeruimde, schone keuken. Allereerst een kop koffie gehad en vervolgens een stukje theorie over koffie. Vervolgens espresso, koffie, cappuccino, latte macchiato en meer geproefd en gemaakt. Heel veel uitleg gekregen om thuis ook iets lekkers te maken.

Mario en Marjan

Leuke en leerzame workshop

Rated 5 out of 5
11/07/2021

We hebben veel geleerd, zowel vanuit de theorie als vanuit de praktijk. Het was heerlijke koffie. Marten gaf goede uitleg. Af en toe een grapje hadden we leuk gevonden.. 😉
We gaan hier zeker iets mee doen in onze zoektocht naar een andere koffiemachine.

Anne Stam

Barista Workshop

Rated 5 out of 5
06/06/2021

Als verjaardagscadeau heb ik de barista workshop gekregen bij 19gram. Dit ging ik samen doen met mijn vader. We werden ontvangen met een heerlijke cappuccino en een huisgemaakte lekkernij. Goed begin! Het eerste deel stond in het teken van een presentatie over de achtergrond van koffie, al snel genoeg was het tijd om het in de praktijk te leren. Een leerzame, gezellige en professionele workshop over het maken van de beste espresso´s en alle koffiesoorten!

Bregt

Super leuke workshop

Rated 5 out of 5
22/05/2021

We werden prettig ontvangen bij Marten thuis. Een prachtige woning, sfeervol ingericht en een ruime open keuken (dus prima om 1,5 meter afstand te houden). Na een lekkere bak koffie met een zelfgebakken koek heeft Marten ons van alles verteld over koffie en melkschuim. De filmpjes geven een mooie uitleg maar vormen zeker niet de hoofdmoot. Het is interactief, je kan het allemaal zelf proberen en er is ruimte voor de vragen die je zelf hebt. Marten weet waar hij het over heeft. Daarnaast creëert hij een ontspannen en persoonlijke sfeer waardoor de tijd vliegt. Misschien lag het aan alle koffie, want we stapten met energie en inspiratie naar buiten. Aanrader!

Marco en Dieuwke

Relaxte espresso ervaring

Rated 5 out of 5
17/02/2021

Onder de noemer 1 gast per dag ontvangen hebben wij vandaag Marten ontvangen. Marten heeft ons op een hele relaxte manier vertrouwd gemaakt met ons nieuwe espresso apparaat. Leuk dat Marten observeert en je echt helpt te begrijpen wat je doet. Subtiel etaleert hij zijn kennis. Zijn enthousiasme voor koffie is aanstekelijk. Wij houden ‘t op 13,5 gram 😊.

John en Linda

Combi workshop

Rated 5 out of 5
11/01/2021

De combi workshop is echt een aanrader, leerzaam en interessant. Met name, omdat Marten mij heeft laten zien, hoe ik met de verschillende variabelen, het beste uit mijn eigen machine kan halen. Nu nog blijer met de aanschaf van mijn nieuwe koffiemachine. Komende tijd verder oefenen met latte art en vooral genieten van koffie.

Brigitte Jansen

Top! Ook voor de wat meer ervaren koffiezetters

Rated 5 out of 5
28/12/2020

Ik heb samen met een vriend deze workshop gevolgd en was erg leuk, leerzaam en prettige setting! We hadden beide al wat meer ervaring met het schenken van cappuccino’s en wat basis vormpjes. Desondanks veel geleerd en leuk om de echte techniek eens te zien. Leuk om te oefenen met een machine die je thuis ook zou gebruiken, in tegenstelling tot andere workshops met horeca machines.

Hugo

Super leuke latte art workshop

Rated 5 out of 5
29/11/2020

Vandaag hebben wij een workshop latte art bij 19 Gram mogen volgen. We werden vriendelijk ontvangen en alles verliep volgens alle Corona regels. Tijdens de workshop is er veel persoonlijke aandacht en op een ontspannen manier hebben we een hoop geleerd. Na afloop ben je echt in staat om een figuur te maken. Absolute aanrader!

Eveline

Leuke leerzame middag

Rated 5 out of 5
22/10/2020

De workshop was erg leuk om te volgen. Het is fijn dat het gewoon in zijn huis is. Marten weet ontzettend veel en heeft ons een leuke presentatie gegeven. Daarnaast heeft hij filmpjes ter verduidelijking en legt hij alles goed uit. Het is heel leuk om te volgen, ook als je nog helemaal geen ervaring hebt met melk opschuimen of iets dergelijks. De corona-maatregelen werden ook goed nageleefd, wat in deze tijd natuurlijk erg fijn is.
Ook kun je zijn eigen bonen kopen wat een leuk en lekker aandenken is! Kortom, superleuke workshop om te volgen.

Joep & Robin

Latte Art Workshop

Rated 5 out of 5
29/09/2020

De latte art workshop was erg leerzaam!
Er was een goede verhouding tussen theorie en praktijk en er hing een ontspannen sfeer. Marten heeft veel kennis van en over koffie en kan dit helder overbrengen. Hij is erg geduldig en geeft je volop de ruimte om te ontdekken en te oefenen. Ook heeft hij goed rekening gehouden met de corona-regels, dat was ook erg fijn.
Al met al, een zeer geslaagde avond en veel geleerd!

Dalene & Gomer

Een aanrader

Rated 5 out of 5
09/09/2020

Mijn en zoon en ik hebben samen een latte art workshop gevolgd bij Marten. Leuke en gezellige ontvangst, veel uitleg en duidelijke filmpjes en daarna mochten wij zelf aan de slag. Fijn dat we zoveel mochten oefenen en dan nog viel het niet mee. We hebben allebei genoten van deze middag. Dank je wel.

Gijs en Irma

Inspirerende workshop

Rated 5 out of 5
16/08/2020

Wij hebben met veel plezier deelgenomen aan de latte art workshop. De workshop werd gegeven in een huiselijke sfeer. Wij vinden dit een aanrader, omdat Marten veel tijd heeft om je persoonlijk te begeleiden aangezien het in een kleine setting plaatsvindt. Hij weet met zijn enthousiasme en kennis zijn passie goed op je over te brengen!

Rynk & Nikki

Super fijne koffie deep dive

Rated 4 out of 5
08/08/2020

Had de workshop werd als verjaardagscadeau voor een vriend geboekt We hebben dezelfde type koffie machines en hadden al wat langer vragen over hoe we de proces van koffie zetten nog better onder de knie kunnen krijgen. We werden van Marten met de vraag of wij koffie wilden en een koekje erbij ontvangen. Voordat we met het koffie zetten aan de slag gingen, gaaf Marten nog wat toelichting over de geschiedenis van koffie en de productieproces en hie veel schakelaars daadwerkelijk tussen de koffie boer en de eindconsument zitten en welk invloed dat heeft op de kwaliteit van koffie die je uiteindelijk drinkt. Fijn was,dat we met onze eigen koffiemachines konden oefenen en daardoor begrijpen hoe de apparaten in elkaar zitten. Ik vond het een super interessante avond. Niet te lang, niet te kort en we hebben erg veel nieuwe kennis opgepakt.

Ines

Zeer leuke en leerzame workshop

Rated 5 out of 5
11/07/2020

De barista cursus viel bij mijn vader en mij erg in de smaak. Dat de workshop thuis werd gehouden gaf het een persoonlijk karakter. Daarnaast was de ruimte en apparatuur goed op orde. De barista was erg vriendelijk en had veel kennis over het onderwerp. Door zorgvuldig en rustig uit te leggen, hebben we zelf meer kennis kunnen vergaren over koffie.

Tom Maas

Vanaf nu écht lekkere koffie!

Rated 5 out of 5
13/06/2020

Leuke en leerzame workshop gehad, Marten heeft veel kennis en een leuke manier van presenteren. We hebben samen onze espressomachines afgesteld en de koffie is nu lekkerder dan ooit. Zeker een aanrader!

Christiaan

De kunst van een goede Cappuccino

Rated 5 out of 5
08/03/2020

Marten neemt je op een ontspannen manier mee in de wereld van koffie. Na een korte uitleg over de oorsprong van koffie en de diverse verschillende koffiesoorten ga je aan de slag met het maken van DE perfecte Cappuccino. Je leert wat je precies, op de gram af, moet doen om heerlijk te kunnen genieten van een lekkere Cappuccino, Espresso, Americano of een Latte Macchiato. Je bent onderdeel van een kleine groep (max 4 personen) waardoor je niet alleen veel tijd hebt om te oefenen, maar vooral ook veel persoonlijke aandacht krijgt. Gelukkig hoef je niet alle Cappuccino’s die gemaakt worden op te drinken, wat natuurlijk wel zonde is, maar dan zou je de eerste dagen na de cursus niet meer slapen. Al met al een aanrader dus.

Arthur en Hetty

Een gezellige, leerzame ochtend

Rated 5 out of 5
04/02/2020

Wij wilden dat wel eens leren; zo’n cappuccino met een leuk figuurtje. Ondersteund door wat uitleg (onder het genot van een lekker cappuccino natuurlijk) mochten we oefenen, oefenen, oefenen. Met de gerichte tips lukte het ons allemaal ook echt steeds beter. We hebben een hele leuke en gezellige ochtend gehad. Bedankt!

Kim

Heldere uitleg, je snapt wat je moet doen

Rated 5 out of 5
27/01/2020

Leuke en praktische workshop Latte Art. goede uitleg zodat je snapt wat je doet en zelf zowaar al een figuurtje kunt schenken. Fijn ook dat het een kleine groep is waardoor je veel kunt oefenen.

Joke

Geweldig!

Rated 5 out of 5
06/01/2020

Tijdens een heerlijke cappuccino met een kokosbol, gaf Marten uitleg over het zetten van een espresso. Waarna we zelf aan de slag gingen met hulp van Marten. Daarna kregen we mbv filmpjes uitleg over het maken van de juiste schuim en de figuurtjes. Dit bleek toch lastiger dan gedacht. Maar oefening baart kunst en natuurlijk de goede tips van Marten. De avond vloog om!

Ieke

Leuk, enthousiast en leerzaam

Rated 5 out of 5
21/11/2019

De ontvangst was in een huiselijke sfeer met heerlijke zelfgemaakte koekjes.
Veel geleerd van de enthousiaste Marten. Het was erg leuk dat ik mijn eigen machine en bonenmaler mee kon nemen, dat leert toch wel het snelst. Echt een aanrader.

Petra

Erg leerzaam

Rated 4 out of 5
11/11/2019

Een super leuke workshop! Het was heel fijn om in een rustige omgeving met maar 4 mensen de workshop te volgen. De filmpjes die Marten liet zien gaven veel duidelijkheid. Er was ruim de tijd om te oefenen en vragen te stellen. We hebben iedere meerdere café lattes kunnen maken. En nu thuis aan de slag!

Marijne

Professionele belevenis met een thuisgevoel

Rated 5 out of 5
15/08/2019

Marten waardeert zijn hobby op hoog niveau. De theorie wordt op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitgelegd; Hij zorgt voor de beste kwaliteit van de machine en de bonen die tijdens de training worden gebruikt. Hij kijkt naar innovatie in de koffie gebied met respect voor de traditie, en hij weet veel!

Niccolò

Veel wikken en wegen en dan een heerlijke espresso 😊

Rated 5 out of 5
28/07/2019

Tijdens een leuke en leerzame workshop, waarbij ik zelf aan de knoppen mocht draaien, heeft Marten de eerste kneepjes van het maken van een lekkere espresso uitgelegd.
Nu na veel wikken en wegen heb ik een keuze voor een eigen espressomachine gemaakt. Ook hierbij heeft Marten mij goed op weg geholpen en de machine zelfs thuis afgeleverd. Bedankt Marten!
Het genieten kan beginnen.

Karin

Leuke en leerzame Latte Art Workshop

Rated 5 out of 5
03/07/2019

Na een leuk ontvangst en in huiselijke sferen een leuke en leerzame workshop gehad. Ik heb heel veel geleerd. Alles werd stap voor stap uitgelegd. Na een kleine uitleg mocht je de theorie zelf in de praktijk uitproberen. Daarna de volgende stap en weer proberen en aan het einde werd alles samengevoegd. Nu is het veel oefenen om net zo mooie figuurtjes te maken.
Zeker een aanrader om te doen.

Petra Bezemer

leuk!

Rated 4 out of 5
22/06/2019

in ongedwongen thuissfeer vertelt Marten je veel over koffiebonen en ga je zelf aan de slag. Aanrader!

Ellen

Latte art op maat

Rated 5 out of 5
15/04/2019

Je koffie smaakte heerlijk. Fijn dat we met z’n 2en welkom waren en dat je je aan ons hebt aangepast (lees; wij hebben weinig ervaring). Je hebt je enthousiasme overgebracht en goede basis technieken geleerd. Nu nog oefenen 😀 Ik kan het iedereen aanraden, wij komen vast nog een keer terug!
Ook een aanrader voor iedereen die advies wil over zijn eigen koffiezet systeem!!

Hanneke

Heel leerzaam en gezellig

Rated 5 out of 5
09/03/2019

Was goed om x de techniek te leren van ‘t koffie zetten en latte art te ondervinden

Kees jooren

Gezellig

Rated 5 out of 5
31/03/2018

Met collega’s een workshop gevolgd. Ik vond het erg goed dat je er met je neus bovenop zat en dat je verschillende bereidingswijzen kreeg te zien. Ook het stukje geschiedenis en afkomst vond ik geslaagd.
En het was ook gewoon gezellig.

Tom

Passie voor koffie!!!

Rated 5 out of 5
14/07/2017

Ik heb Marten ervaren als een zeer gastvrij en enthousiaste koffiekenner! Eén en al passie voor koffie en hij vindt het overduidelijk leuk om zijn kennis van koffie over te brengen. Ik ben nog altijd blij met zijn advies over welke espressomachine aan te schaffen😁

Brigitte

Workshop Latte Art

Rated 5 out of 5
12/10/2021

Gezellige ontvangst met koffie/thee en zelfgebakken koek, duidelijke uitleg tijdens de workshop, goede afwisseling theorie en praktijk. Wij vonden het allemaal ontzettend leuk om te leren een hartje of tulp in onze cappuccino te maken! Marten weet heel veel van koffie en legt op een prettige, vriendelijke manier uit. Een aanrader! Bedankt Marten, voor een super avond!

Froukje Schot, mede namens Henk, Ellie en Cor

Laagdrempelig, leuk en leerzaam!

Rated 5 out of 5
22/08/2021

De workshop vond plaats is een ruime schone koken in het huis van de Barista zelf. Een gastvrij ontvangst, gevolgd door een korte introductie. Daarna snel aan de slag, met gerichte tips en tricks. Na de workshop zal een cappucino nooit meer hetzelfde zijn.

Simon Kramer

Gezellige en leerzame workshop!

Rated 5 out of 5
14/07/2021

De workshop bij Marten was ontzettend leerzaam. Hij weet veel te vertellen over het ontstaan en de soorten koffie. En dan na de theorie de praktijk uitproberen…… wat kan een simpel hartje op de cappuccino enorm lastig zijn! Met de tips van Marten en veel oefenen moet het thuis zeker beter lukken. Marten, bedankt voor de gezellige workshop! Absoluut een aanrader 🙂

Frans & Marijke

Professional

Rated 5 out of 5
26/06/2021

Vriendelijk en ongedwongen. Heeft oog voor detail en speelt goed in op waar je als deelnemer naar opzoek bent. Aanraders voor iedereen. Beginners en gevorderden.

Jelle

Een echte aanrader!

Rated 5 out of 5
17/06/2021

Vanavond hebben wij een koffie/ latte art workshop bij Marten gevolgd. We werden warm ontvangen met wat lekkers en uiteraard een kopje koffie. Marten verteld in een fijne omgeving met vol passie en mooie spullen over zijn hobby. De workshop is onwijs leerzaam en door de fijne kneepjes is de koffie oprecht lekkerder gaan smaken. Een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Kortom, een echte aanrader!

Maarten & Kirsten

Leuke en leerzame workshop!

Rated 4 out of 5
27/05/2021

Erg leerzame workshop met een leuke toelichting over de oorspong van koffie. Sinds wij deze workshop gevolgd hebben, kunnen wij ook veel betere cappuccino’s zetten met onze Sage Barista koffiemachine. Zeker een aanrader. Wel goed om te weten dat je je eigen machine moet meenemen.

Soma

Top verjaardagscadeau

Rated 5 out of 5
06/03/2021

De workshop was super. Leuk en enthousiast verteld door Marten, hij wist veel en is perfect voor de beginnende barista. Goede afwisseling tussen theorie en oefenen. Met veel tips, tricks en informatie kunnen we zelf aan de slag gaan met ons nieuwe espresso machine. Echte aanrader!

Lotte en Lucas

Barista workshop

Rated 4 out of 5
19/01/2021

Goede workshop! Fijne ontvangst en goed geregeld met alle corona-maatregelen.
We vonden het leuk om wat theorie over koffie(bonen) te horen en daarna zelf aan de slag te gaan. Aan het eind heb je handige handvatten om thuis zelf je ideale espresso of cappuccino te zetten.

Bernd en Rosanne

Erg leuke workshop

Rated 5 out of 5
29/12/2020

We hebben een erg leuke en nuttige workshop gehad. Marten is kundig en gepassioneerd!

Tiemen

Leuke en leerzame workshop

Rated 5 out of 5
20/11/2020

We overwegen om een espressomachine aan te schaffen maar omdat we twijfelen of dit echt iets voor ons is, hebben we bij Marten de barista workshop gevolgd. We hebben veel geleerd over proces van koffie en hoe je goede koffie moet zetten. Deze workshop was precies wat we nodig hadden. Goede balans tussen theorie en praktijk in een gezellige huiselijke sfeer! De keuze om een espressomachine aan te schaffen was snel gemaakt!

Ellen & Youri

Leerzaam

Rated 5 out of 5
28/10/2020

Wij volgden de workshop samen met onze eigen espresso machine van Sage. Wij vonden het erg fijn dat er een mogelijkheid bestond om onze eigen machine mee te nemen, hier ga je tenslotte thuis ook weer mee aan de slag. Het was een hele interessante en leerzame ochtend waarin we meer te weten kwamen over de oorsprong van koffie, diverse koffiesoorten, het belang van afwegen etc. Vervolgens hebben we geleerd hoe we een nog lekkerdere kop koffie kunnen zetten. Inmiddels hebben we nog meer plezier gekregen in het koffie maken en opdrinken uiteraard! Aanrader dus.
En de bonen die Marten zelf brand, zijn onwijs lekker!

Rob & Laura

Latte art workshop

Rated 5 out of 5
30/09/2020

Samen met mijn man een latte art workshop gedaan bij Marten.
Marten is bevlogen en weet veel te vertellen over koffie, machine, tips, maken van mooie cappuccino. Veel geleerd en nu thuis verder oefenen.
Fijne sfeer, huiselijk en zeer aan te bevelen.

Bram & Ivanka

Koffie van a tot z.

Rated 5 out of 5
10/09/2020

Marten, een ware koffie kunstenaar.
Zijn passie voor de koffiebonen siert hem enorm.
Mijn vriendin en ik hebben samen de combi workshop gedaan en hebben er erg van genoten. Met een actieve workshop met veel oefenen leer je binnen no time om een goede kop koffie te maken. Een echte aanrader!

Remon

Nu kunnen we mooie figuurtjes maken!

Rated 4 out of 5
25/08/2020

We hebben een heel leuke workshop Latte Art van Marten gehad. Heel kleinschalig, dus heel persoonlijk. Goede mix van theorie,met filmpjes en praktijk. We hebben heel veel geoefend met het melkschuim en kregen direct weer aanwijzingen hoe we het de volgende keer nog beter konden doen, waar we op moesten letten met schenken, met de dikte van het schuim etc. Deze workshop is zeker een aanrader!

Karin

Leerzaam en leuk

Rated 4 out of 5
10/08/2020

Mooi om eerst iets van theorie te krijgen, die ook nog eens heel prettig gebracht werd. Geen moment saai, erg interessant (ook voor niet-koffie-nerds), niet te diepgaand, precies goed! En vervolgens aan de slag te mogen met, in ons geval, het leren beter afstellen van de eigen machine. Wonderbaarlijk hoe met een paar kleine wijzigingen de koffie nog lekkerder wordt. Leuke avond, dito begeleiding én leerzaam. Helemaal goed!

Anton

Leuke ervaring, erg persoonlijk

Rated 5 out of 5
20/07/2020

Ik heb samen met mijn vriendin de workshop koffie zetten gedaan. Wat bijzonder leuk is aan deze cursus is dat je de eigen machine mee kan nemen en je deze samen instelt. Daar gaan we nog jaren plezier van hebben. Fijne cursus verder, zeer persoonlijk en in een prettige omgeving.

Barend

Workshop in huiskamersfeer

Rated 5 out of 5
21/06/2020

Wij vonden de latte art workshop erg geslaagd. De workshop is letterlijk in huiskamersfeer. Het grote voordeel vonden wij dat Marten de workshops in kleine groepen geeft. Dan krijg je extra aandacht en kan je meer cappuccino’s maken.

Tymen

Leuke, leerzame avond

Rated 5 out of 5
14/03/2020

We werden hartelijk ontvangen door Marten met, natuurlijk, een heerlijke kop koffie. Marten vertelde ons eerst met een presentatie wat meer over hoe je koffie maakt met een espressomachine. Na een demonstratie door hem hebben we zelf onze eerste koffie gezet waarna we latte art gemaakt hebben. Dat was erg leuk om te doen! Het enthousiasme straalde eraf bij Marten en zijn opbouwende feedback hielp echt om uiteindelijk zelf een kunstwerkje te maken. Een aanrader dus!

Frederik

Kleinschalig, informeel en leerzaam

Rated 5 out of 5
22/02/2020

– mooie balans van uitleg/theorie en lekker praktisch zelf aan de slag
– persoonlijk, kleinschalig
– informele huiskamer/keuken setting, maar zeker wel professioneel
– Marten is duidelijk gepassioneerd over koffie en brengt dat leuk over
Nu lekker thuis aan de slag met onze Quickmill 😍

Hanneke

Latte art workshop

Rated 5 out of 5
19/01/2020

Sinds een half jaar ben ik de trotse bezitter van een espressomachine. Het maken van een heerlijke cappuccino lukt al aardig. Alleen de afwerking wil nog niet lukken. Vandaar dat ik graag een workshop latte art wilde volgen.
Bij Marten kan dat in een gezellige sfeer en in een kleine groep waardoor je alle aandacht krijgt en veel kan oefenen.
De workshop bestaat uit een combinatie van theorie en praktisch bezig zijn. Stap voor stap wordt uitgelegd (met filmpjes) welke handelingen je moet doen om bijv. een hartje te maken. Nu thuis veel oefenen in de hoop dat er binnenkort ook op mijn cappuccino een fraai hartje te zien is.

Karin

Super enthousiast

Rated 5 out of 5
12/01/2020

Ik en mijn moeder hebben een enorm gezellige ochtend gehad. De workshop is kleinschalig waardoor er veel persoonlijke aandacht is en we veel konden oefenen. Marten heeft veel kennis én kan dit op een leuke en enthousiaste manier overbrengen. We hebben veel gelachen en veel geknoeid. Zeker een aanrader!

Birgit

Super lekkere koffies gemaakt

Rated 5 out of 5
15/12/2019

Enorm motiverend, informatief en lekkere koffies gemaakt en gedronken. Zeer aan te bevelen!!!

Arie

Gezellige workshop in huiselijke omgeving met veel persoonlijke aandacht

Rated 5 out of 5
20/11/2019

We hebben een leuke avond gehad! Duidelijke uitleg, goede mix van theorie en praktijk en heerlijk huiselijk en open sfeertje! Bedankt Marten! O ja, de kokosbollen zijn inmiddels thuis ook gebakken, gegeten en letterlijk volmondig goedgekeurd 🙂

KR

Goed latte is niet eenvoudig te vatte!

Rated 4 out of 5
16/10/2019

Marten is zeer betrokken en gemotiveerd om je een goede ervaring mee te geven. Hij is terzakekundig en legt heel precies uit wat wat de kritische factoren zijn voor een goede espresso en een goede melk/schuim kraag. In de latte workshop wordt toch ook een uur aan espresso zetten besteed, terwijl ik verwachtte dat we alle tijd aan latte zouden besteden. Uiteindelijk heb ik wel geleerd wat ik graag wilde en was het dus een prima ervaring.

Mark

Mijn eerste hartje

Rated 5 out of 5
14/09/2019

Samen met mijn zoon een latte art workshop gevolgd bij Marten gisteren.
Keurig ontvangen met een heerlijke cappuccino met een hartje en een tulp eri in gemaakt. Gaf al gelijk vertrouwen.
Marten legt alles heel duidelijk en rustig uit. Goede opbouw van de workshop en genoeg tijd om te oefenen. Mijn zoon en ik hebben thuis vele espresso’s en liters melk er doorheen gejaagd met als resultaat , troosteloze hartjes. Door de uitstekende en rustige manier van uitleggen en voordoen van Marten , eindelijk mijn eerste gelukte hartje. Zo blij als een kind. Nu heel veel oefenen. Marten bedankt, je bent een topper!!

Jan

Koffie op locatie

Rated 5 out of 5
24/07/2019

Marten heeft bij onze ledenbarbecue de koffie na afloop verzorgd op locatie bij onze CrossFit box. Heel professionele indruk; veel kennis, mooie apparatuur, alles heel netjes verzorgd en niet onbelangrijk…heerlijke koffie! Werd ook zeer gewaardeerd door de aanwezigen, leuke manier om eens wat ‘anders’ te doen/regelen. Aanrader!

CrossFit SDS

Leuk verjaardags kadootje!

Rated 5 out of 5
18/05/2019

Wat een leuke ervaring voor 2 was dit! Om in een thuissetting leren om te gaan met een Espressomachine om zo gaandeweg richting een volledige Cappuccino met “latte art” te mogen eindigen.
Zeer goede uitleg en de “kneepjes van ‘t vak” mogen leren van de enthousiaste barista Marten van den Steen.

Nathan&Nally

Informatieve én vermakelijke workshopx

Rated 5 out of 5
05/05/2019

Prima! Dit was precies wat we zochten. In de huiselijke omgeving, rustige maar enthousiaste barista die ons informatie bijbracht over koffie en waarbij we zelf aan de knoppen konden zitten! Wij hebben ons uitstekend vermaakt!

Bob

Genieten

Rated 5 out of 5
01/04/2018

Leuke workshop gekregen waarbij verschillende bereidingen werden getoond en uiteraard geproefd. Leukste vond ik het proeven van de verschillende koffiesoorten en de uitleg van Marten daarbij, top!

Marc Groeneveld

De perfecte cappuccino

Rated 5 out of 5
28/02/2018

Echt koffie leren zetten als een barista vraagt kennis en ervaring. Na zo’n 3 jaar thuis proberen, filmpjes kijken tips lezen, lukte koffie zetten prima, maar die perfecte cappuccino was er meestal net niet. Daarom via Instagram contact gezocht met Marten en zijn workshop gevolgd. Daar leerden we toch wel echt de basiskneepjes van het vak. In een fijne omgeving, inclusief zelfgemaakte kokosbollen :), oefenden we op onze eigen machine. Marten deed het voor en hielp ons het zelf te doen. We hebben nu een structuur in het zetten van koffie en we weten nu exact waar we op moeten letten. Die perfecte cappuccino blijft een uitdaging, maar dat lukt inmiddels vaker wel, dan niet. Happy days!

Tijmen

Top!

Rated 5 out of 5
16/10/2021

Marten is erg gastvrij, geeft een heldere uitleg en heeft ons in no time de kneepjes van het vak geleerd. Wat helemaal fantastisch was; we mochten onze eigen espressomachine meenemen om daar de juiste instellingen op te leren! Zeker een aanrader.

Petra Keijzer

Erg leuke heldere workshop latte art

Rated 5 out of 5
28/09/2021

Goede combinatie van theorie en praktijk van Marten. Heldere uitleg adv videootjes en mondelinge uitleg ernaast. Directe duidelijke feedback na elke schenkbeurt. Fijne barista om mee te werken. Prive workshop gehad met zn tweeen en die mogelijkheid is erg fijn (meer aandacht). Zeer aan te raden.

Suzie en Martijn

leerzaam en gezellig.

Rated 4 out of 5
08/08/2021

Mijn partner en ik hebben een workshop gevolgd bij 19 Gram Koffie. Het was zeer interessant en leerzaam. Zowel de introductie met algemene info over koffie als de praktische deel met tips en tricks, was zeer nuttig. Maar vooral het sfeer van rust en geduld die Marten weet te creeren (terwijl we knoeien tot we de kneepjes hebben geleerd), werd door ons beiden erg op prijs gesteld. Een echte aanrader.

Naghmeh

Super COMBI workshop

Rated 5 out of 5
23/06/2021

Na een heerlijk zelfgemaakt koekje van Marten hebben we een interessante COMBI workshop gevolgd. Marten is zeer gepassioneerd en heeft veel kennis van zowel de achtergrond van de koffie als van het proces om een heerlijke cappuccino te maken. Lang niet zo makkelijk om het zelf te doen maar met deze workshop zijn we inmiddels thuis aan de slag gegaan. Zonder workshop was dat zeker niet gelukt.
De workshop is aan te bevelen voor iedereen die zelf aan de slag wil.

Monique en Jan

Leuke avond met lekkere koffie

Rated 5 out of 5
27/05/2021

We werden bij Marten thuis ontvangen. Alles was keurig verzorgd. Informatief, toegankelijk, leuk en leerzaam. De mooie, ruime woning is heel geschikt voor een gezellige en interactieve workshop.

Hans en Sara

Leuk en goed!

Rated 5 out of 5
20/04/2021

Marten weet waar hij het over heeft en weet op een bijzonder prettige manier zijn kennis en kunde over te brengen. Ook zijn zelf gebrande koffie is een succes!

Ralph van Rees

Een cadeautje!!

Rated 5 out of 5
26/01/2021

Als cadeautje voor mijn zusje heb ik contact opgenomen met Marten voor een koffieworkshop. Mijn zusje en ik zijn beide grote koffieliefhebbers, dus hoe leuk is het om hier meer over te leren.
Onder het genot van een heerlijk bakje koffie begonnen we de dag met wat theorie. Marten vertelde op een fijne en duidelijke manier over het ontstaan van de koffie en welke verschillende soorten er zijn. Hierna gingen we aan de slag met het maken van de koffie en een poging tot het maken van mooie figuurtjes.
Oefening baart kunst want inmiddels is mijn zusje een pro in het maken van fantastische figuurtjes. Ik ben vooral goed geworden in het herkennen van de verschillende soorten koffie bij verschillende koffiebarretjes. Ik weet inmiddels welke koffie ik zelf erg lekker vind en zet thuis tegenwoordig elk bakje koffie precies zoals ik dat lekker vind.
Het was een geslaagde middag, zeker een aanrader. En super tof dat Marten ook zijn eigen koffie brand. Dit smaakt toch echt beter dan de koffie uit de supermarkt!

Thinka

Toegankelijke, leerzame en leuke atte art workshop

Rated 5 out of 5
29/12/2020

Vriendelijk, huiselijk ( in zijn eigen huis in leuke wijk), netjes, corona-regels in acht genomen. Goede afwisseling tussen vertellen, filmpje, voordoen en zelf oefenen. Leerzaam! Te kort om t echt helemaal onder de knie te krijgen maar dat was ook niet de pretentie. Marten leert goed de basiskennis aan. Zijn didactische achtergrond is merkbaar! Prijs-kwaliteitverhouding prima! Aanrader!

Judith

Leerzame en gezellige zondag

Rated 5 out of 5
02/12/2020

Wij hebben deze workshop als kinderen gekregen van onze ouders. Zelf waren zij ook mee en terwijl wij binnen aan de grote tafel de informatieve workshop volgde, dronken zij, hoe kan het ook anders, kopjes koffie in de mooie zonnige tuin van Marten! Marten doet het ontzettend leuk. Het is leerzaam, ontspannen en er is ruimte voor vragen en een gesprek met elkaar. Daarna zijn wij zelf verschillende koffies gaan maken en vooral veel proeven en oefenen komt daarbij. Zelfs als je niet zulke koffie fanaten bent als ons is het nog een aanrader! Marten doet het erg leuk en de sfeer is goed, wij hebben een leerzame en gezellige ochtend gehad met elkaar! Dank je wel

Rosa

Leuk en leerzaam!

Rated 5 out of 5
09/11/2020

Gisteren hebben mijn vriendin en ik een combi workshop gevolgd bij Marten. We hebben veel geleerd over het proces van koffie maken en vervolgens veel verschillende soorten koffie gezet. Tot slot natuurlijk ook het wel bekend hartje met latte art geprobeerd. Marten heeft ons goed en geduldig van alles uitgelegd. Dit kunnen we nu thuis direct toepassen. Super!

Dion & Daphne

Workshop thuis

Rated 5 out of 5
04/10/2020

Vanmorgen van Marten een workshop gehad bij ons thuis. Wij vonden dit erg prettig om direct onze eigen machine onder de knie te krijgen. Wij vonden de hele workshop werkelijk in een woord fantastisch! Het ontvangst was al zeer ontspannen en de sfeer was gezellig. Marten begon met een korte en boeiende presentatie. Zeer geduldig nam hij alle tijd voor ons zodat wij leerde om de perfecte espresso en cappuccino te maken. Wat wij erg goed vonden o.a. was dat hij een weegschaal bij zich had die wij gelijk konden kopen net als zijn eigen gebrande bonen. Kortom deze workshop gegeven door Marten is zéker een aanrader! Marten nogmaals…..BEDANKT!

Jaap en Fenja

Barista workshop

Rated 5 out of 5
11/09/2020

De barista workshop vonden wij erg leuk en leerzaam.
Marten is erg enthousiast en gastvrij. Hij heeft veel kennis van koffie,
allemaal zelf geleerd en uitgevonden door zijn interesse hierin.
Goede verhouding theorie en praktijk! Goed rekening gehouden met de coronaregels. Wij hebben een top avond gehad!

Ramon & Joëlle

Superleuke barista workshop

Rated 5 out of 5
31/08/2020

We hebben met 2 personen de barista workshop bij Marten gevolgd. Hij weet heel veel te vertellen over van alles wat met koffie te maken heeft en weet dat goed over te brengen. Na wat theorie gingen we zelf aan de slag. Verschillende koffietypes gemaakt en geproefd en ook met melk aan de slag gegaan. Was een leuke en leerzame ochtend.

Caroline

Latte art

Rated 5 out of 5
12/08/2020

Nadat we de barista workshop hadden gevolgd wilden we graag leren figuurtjes in de cappuccino te maken; dat is gelukt! Na enige niet te duidden melk-vlekken zijn er daadwerkelijk hartjes en zelfs een tulp ontstaan😊. Marten is een gastvrije host, geeft heel relaxed zijn workshops & is erg enthousiast in het overbrengen van zijn liefde voor koffie. Nog even oefenen thuis, dan komen er vast nog vaker hartjes tevoorschijn in onze koffie. Dank weer Marten & je hoort van ons als we toch nog eens gaan voor een espressomachine.

Marieke

Leuke en leerzame ervaring!

Rated 5 out of 5
30/07/2020

Samen met mijn man de barista workshop gedaan. Leuke ontvangst, uiteraard met lekkere koffie en een presentatie over koffie. Daarna veel geleerd tijdens het maken van de verschillende soorten koffie. De sfeer was erg goed, een aanrader!

Marissa

Een cadeau van een workshop

Rated 5 out of 5
26/06/2020

Wij hadden mijn vader deze workshop voor zijn verjaardag gegeven. Bij binnenkomst werden we onthaald met een heerlijke espresso of cappuccino. Na de nodige theorie werden we los gelaten en leerden we, met gevaar voor eigen leven, hoe je een espresso, latte macchiato en een espresso macchiato moet maken. Want ja, werken met stoom is niet helemaal zonder risico. 😉
Marten, nogmaals bedankt voor de gezellige en leerzame avond. Henk, Henk en Roelie

Henk Molenaar

Latte art - zelfs met lactosevrije melk

Rated 5 out of 5
16/03/2020

We werden enthousiast ontvangen door Marten en na een korte introductie (met lekkere koffie en zelfgemaakte kokosmakron) gingen we meteen de praktijk in. Onze eerste Latte art maken! Het was tof om te zien hoe Marten echt op zijn eigen manier de workshop gaf. Hele duidelijk uitleg en tips, handige filmpjes en ook veel oefenen! Met goede opbouwende feedback zagen we echt snel wat herkenbare figuurtjes ontstaan in onze cappuccino. De workshop was erg flexibel omdat we het ook met lactosevrije melk (hadden zelf een pak meegenomen) wilden proberen en Marten hielp ons om ook daarmee Latte art te maken. Super tof! Verder was het een super relaxte sfeer, gezellig in een mooie huiskamer en twee leuke katten. Al met al een hele leuke workshop en zeker aan te raden. Nu thuis vooral blijven oefenen!

Mischa

Geweldige workshop

Rated 5 out of 5
08/03/2020

De latte art workshop van Marten is top! De sfeer was informeel en ontspannen, we werden met een heerlijk kopje koffie welkom geheten en gingen daarna aan de gang met theorie en praktijk van de latte art. Marten weet er zelf veel van en kan het op een leuke manier overbrengen. De ruimte en het materiaal waren stijlvol en schoon. We waren met 4 mensen en hebben elk in totaal zo’n 7 kopjes koffie kunnen zetten om de latte art zelf te proberen. Al met al een erg leuke ochtend!

Sjoerd

Lekker kofffietje

Rated 5 out of 5
20/01/2020

Barista workshop van vriendinnen cadeau gekregen, super leuk! Gezellige ochtend gehad & hier en daar wat opgestoken, altijd goed! Volgend jaar de latte art workshop misschien maar vragen voor mijn verjaardag.. 🙂

Marieke

Latte workshop

Rated 5 out of 5
19/01/2020

Erg leerzaam en leuke workshop in kleinschalige huiselijk sfeer. Marten heeft kennis van zaken en zijn enthousiasme is aanstekelijk. Door de kleine groep krijg meer dan genoeg tijd om te oefenen. Daarnaast wordt ook kort in gegaan op de basics van het koffiezetten. Al met een aanrader!

Robert

Leerzaam en een fijne sfeer!

Rated 5 out of 5
15/12/2019

Marten heeft echt een passie voor koffie en dat merk je. De workshop is bij hem thuis, wat een gemoedelijke sfeer geeft. Wij hebben met z’n vieren de latte art workshop gedaan. Eerst krijg je in de vorm van een presentatie aan tafel theorie over koffie en de technieken, dan doet Marten het duidelijk voor, waarna je zelf aan de slag mag en alles van begin tot eind mag doen. Het is steeds de perfecte balans tussen begeleiding en vrijheid. Wij zijn er helemaal enthousiast van geworden en gaan nu thuis veel oefenen!

Hilke

Barista workshop

Rated 5 out of 5
14/11/2019

Na de latte art workshop heb ik ook de Barista workshop gedaan. Erg leerzaam om meer te horen over de herkomst van koffie, het productieproces, verschillende koffiemachines, etc. Aan het eind van de workshop zelf het hele menu mogen maken: espresso, espresso macchiato, cappuccino en latte macchiato. Ik vond het best wel praktisch en handig om deze workshop een paar weken na de latte art te doen.

Pieter Wijnhoven

Persoonlijke aandacht en oefenen maar!

Rated 5 out of 5
03/11/2019

In een fijne rustige knusse omgeving de kneepjes van het vak leren. Persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen. Een gemoedelijke sfeer en af en toe grote lol. Erg leuk om zo de techniek te leren en natuurlijk hiermee thuis verder te kunnen oefenen. De barista heeft kennis van zaken en kan dit goed overbrengen.

Susanne

Leuke latte art workshop in een kleine setting

Rated 5 out of 5
23/09/2019

De latte art workshop, gegeven door Marten, was super leuk. In een kleine setting (met drie deelnemers) was er veel ruimte om vragen te stellen en zelf de mooiste figuren te maken. Zeker een aanrader!

Pieter Wijnhoven

Lekker ontspannen workshop. Goeie cookies! (zelfgebakken)

Rated 5 out of 5
24/07/2019

Heel relaxt. Kon alles vragen. Niks moest maar er kon veel.

Gerard

Eindelijk latte art

Rated 4 out of 5
09/07/2019

Leuke woning, modern, hip en jonge anthousiate koffie liefhebber die de kneepjes van t baristavak uit de doeken doet. Klein clubje, beter.

Lida Waagmeester

Leerzame en erg leuke workshop.

Rated 5 out of 5
09/05/2019

Vriendelijke ontvangst in huiselijke sfeer. Marten is een gepassioneerde man die koffie uitstraalt.
Veel geleerd op het gebied hoe je een perfecte espresso , latte macchiato en cappuccino maakt. Er is ruim de gelegenheid om zelf diverse soorten koffie te maken. Marten geeft van tevoren een duidelijke uitleg en doet voor hoe de koffie te maken.
Ook een leuke digitale presentatie.
Marten heeft écht verstand van koffie maken.

Richard en Dominique

Aanrader

Rated 5 out of 5
07/04/2019

Het was een leuke, leerzame workshop die goed voorbereid was. Dikke pluim voor Marten! Nu gaan we in de praktijk nog door met oefenen.

Pieta

Een geslaagd koffiemoment

Rated 4 out of 5
02/02/2019

Leuk om te zien hoe Marten zijn passie voor goede koffie deelt met ons. Hij leert je waar koffie zijn oorsprong vindt en hoe de koffieketen is opgebouwd.
Daarna tijd voor actie en zelf aan de slag met een mooie koffiemachine. Leerzaam, leuk om te doen en met echt lekkere koffie als resultaat.
Aanrader, zeker ook als je opzoek bent naar een unieke groepsactiviteit

Bart

Opera thuis

Rated 5 out of 5
25/03/2018

Tijdens de operadagen Rotterdam hadden wij een concert in huis. Marten verzorgde de koffie en er werd aan ieders koffiewensen voldaan. Hoe heerlijk is het als je je tijdens een avond met gasten niet druk hoeft te maken over het maken van koffie en hoe luxe is het als gasten ook nog eens een keuze hebben in hoe ze hun koffie graag hebben. Top!

Jolanda

Leuke ochtend gehad bij Marten

Rated 5 out of 5
28/10/2021

Fijne ontvangst bij Marten thuis met een heerlijke kop koffie gemaakt door de barista zelf. Een leuke inkijk gehad in de wereld van koffie en daarna zelf aan de slag. Het leuke aan deze workshop is dat je persoonlijke begeleiding en aandacht krijgt. Na afloop weet je hoe je een perfect kopje koffie kan zetten

Teun

Onze perfecte koffie-avondje

Rated 5 out of 5
10/10/2021

Wij hebben samen een heerlijke avond gehad. Genoten van de koffie bij binnenkomst van Marten, zijn enthousiaste achtergrondinformatie en het uitproberen van koffievarianten met onze eigen koffiemachine. Mooi om te merken hoe kundig en aanstekelijk enthousiast hij was en hij ons “onze perfecte koffie” leerde maken.

Thomas en Cornelieke

Aanrader!

Rated 5 out of 5
10/08/2021

Een aanrader voor de (beginnende) Barista! In de workshop is veel persoonlijke aandacht en een goede balans tussen theorie en praktijk. Leuke, huiselijke sfeer en een verhaal met zonder poespas.

Mike

Gezellig Sfeer

Rated 5 out of 5
01/07/2021

We werden bij binnenkomst al heel vriendelijk verwelkomt,
We waren meteen onder de indruk van het mooie huis en de Lieve katten. alles stond al helemaal klaar en we kregen natuurlijk een heerlijk bakkie koffie met zelf gebrande bonen en een heerlijk zelf gemaakte cocos bol. De presentatie was erg leuk en boeiend en zelfs voor een beginner goed te volgen! Daarna zelf de koffies maken was ook erg leuk ik had zelf mijn apparaat meegenomen zodat ik het daarop leerde. Wij hebben erg veel lol en plezier gehad in het leren van het perfecte bakkie koffie maken. Dat ging met vallen en opstaan maar is gelukt. Ik zou deze cursus bij 19gram.nl iedereen aanraden.

Demi van Baarle

Latte Art

Rated 5 out of 5
23/06/2021

Wat een leuke workshop. Gezellig, informatief en een hoop geleerd. Dikke aanrader

Leonie rip

Leuke, leerzame workshop!

Rated 5 out of 5
30/05/2021

Afgelopen weekend heb ik samen met mijn vader de combi workshop bij Marten gevolgd. We werden vriendelijke ontvangen en hebben na een lekker kopje koffie (en thee 🤪) veel nieuwe kennis opgedaan over koffie. Na een stukje theorie, kwam het praktijk gedeelte aan bod. Vol enthousiasme zijn we begonnen met oefenen. We hadden ons eigen koffieapparaat meegenomen en Marten gaf handige tips en adviezen waardoor we de machine beter zijn gaan begrijpen. Het was een hele leuke, interessante en waardevolle workshop!

Dewi

Leerzame,Lekkere Koffie

Rated 5 out of 5
06/05/2021

Ontvangst was Super. Uitleg vanaf het ontstaan van de koffie tot hoe ver het zich nu heeft ontwikkeld. Tevens een leuke en Leerzame Workshop zeker een aanrader om als Cadeau te geven of te krijgen !!

Raymond Vink

Prachtige workshop!

Rated 5 out of 5
29/01/2021

We werden in Marten zijn sfeervol huis hartelijk ontvangen. Met een heerlijke koffie met vers gebakken koek.
Een goede en gezellige leerzame uitleg. Waarna we zelfstandig aan de slag konden. Echt een aanrader!
Ook als je zelf op zoek ben naar een goede koffie. Dan worden de voor en nadelen eerlijk afgewogen.
Heerlijke koffie van vers gebrande en gemalen koffie.

Pieter en Anja

Barista Workshop 19Gram

Rated 5 out of 5
30/12/2020

Wij hebben tijdens een gezellige ochtend op een gastvrije manier mega veel geleerd over koffie en met hoe veel precisie je je te werk moet gaan om je (eigen meegebrachte) koffie automaat goed in te stellen en we gaan met veel plezier oefenen aan de figuurtjes in de cappuccino melk.
Kortom zeker DOEN!
En vergeet geen heerlijke eigen gebrande koffie van Marten mee te nemen🤗

Petrula en Jacco

Goede en persoonlijke workshop

Rated 5 out of 5
23/12/2020

Goede workshop! In een fijne setting geleerd wat echt belangrijk is om goede espresso te zetten en capuchino te maken. Nu gaan we ervan genieten!

Remko

Fijne en gebalanceerde workshop - van harte aanbevolen!

Rated 5 out of 5
16/11/2020

– Mooie balans tussen theorie en praktijk
– Resultaatgericht: met een aantal duidelijke stappen snel onderweg naar goede espresso’s, cappuccino, latte/espresso macchiato
– Mooie locatie
– Gezellige workshop – Dank Marten!

Ruben

Top workshop

Rated 5 out of 5
09/11/2020

Dit hadden we nodig! Een persoonlijke workshop, met onze eigen espresso machine!!! Marten weet zijn kennis goed & relaxed over te brengen. We begrijpen nu een stuk beter hoe we goede koffie uit onze machine kunnen halen, let’s play!

Leonieke & Lout

Leerzame workshop

Rated 5 out of 5
18/10/2020

Leerzame workshop, heel fijn dat je je eigen espresso-apparaat mee kan nemen. Coronamaatregelen worden op een prettige manier aangehouden.

Emil Verhoofstad

Een vrijgezellenfeest bij 19 gram koffie

Rated 5 out of 5
13/09/2020

Met een vrijgezellenfeest in de ochtend als eerst naar 19 gram koffie geweest voor een Barista workshop. Met een kleine groep warm verwelkomd door Marten. Wij als koffie liefhebbers hadden er enorm veel zin. We kregen als eerst alle ins and outs over koffie. Als groep waren we een en al oor. We konden zien dat Marten enorm veel passie heeft voor koffie. Hij legde het rustig en deskundig uit. Die enthousiasme kwam goed bij ons over. Daarna konden we aan de slag. Met zijn alle hebben we lekker kunnen werken achter de koffie machine. Daarbij hebben we onze eigen gemaakte koffies kunnen proeven/ drinken. We mochten zelf aan de slag en kregen de persoonlijke aandacht voor tips of als we het even niet wisten. Marten nogmaals bedankt voor het aftrappen van onze vrijgezellenfeest. Deze ervaring was een hoogtepunt van de dag!

Richard Schwarze

Leerzame workshop

Rated 4 out of 5
05/09/2020

Wat een leuke enthousiaste workshop latte art hebben we mogen doen. Leuk ontvangst met uiteraard lekker bakkie koffie en een heerlijke zelfgemaakte Cocosbol erbij. Wat uitleg en duidelijke filmpjes en daarna vooral oefenen en nog een oefenen. De techniek lijkt makkelijk maar een hartje lukte min of meer het einde van de workshop, vooral gaan we blijven oefenen. Ik beveel 19gram bij iedereen aan als je overweegt een workshop te volgen, leuk en leerzaam. Bedankt!

Natascha en Lars

Top

Rated 4 out of 5
14/08/2020

Rustige ontvangst, heldere uitleg en daarna bezig in de praktijk…heel veel geproefd en duidelijke uitleg gekregen. Het was een gezellige, informatieve avond. Dankjewel!

Jelly

Barista cursus

Rated 5 out of 5
13/08/2020

Ontzettend leuke en leerzame workshop met een goed balans tussen informatie en bezig zijn! Fijn ontvangst en leuke sfeer

Brittany Gunter

erg leerzaam

Rated 5 out of 5
01/08/2020

Mijn vrouw en ik zijn samen gekomen voor een workshop en hebben veel geleerd in een korte tijd. Ik dacht dat ik al best een aardig lekkere espresso kon zetten maar dit heb ik naar een hoger niveau kunnen tillen. Ook het maken van een goede cappuccino lukt ons nu. Erg blij mee.
Als je een pistonmachine aanschaft is een workshop echt een aanrader!

Domingo Boland

Het spel van espresso maken

Rated 5 out of 5
11/07/2020

Leuk om met onze eigen machine beter te leren espresso te maken. Je noemde het een spel; hoeveel gram koffie, hoe fijn of grof is de maling, hoe lang is de doorlooptijd en hoe stevig stamp je aan? Het resultaat is echter geen spel, maar heerlijke espresso uit onze eigen machine! Leuk om nu thuis verder te oefenen om betere espresso te maken. Marten neemt de tijd voor je vragen, haakt in op jouw niveau en het is mooi om iemand vol enthousiasme en kennis over zijn passie te horen praten.

Marcel en Anouck Moock

Leuk! Perfect als cadeau

Rated 5 out of 5
10/05/2020

Het was leuk om online te doen in deze gekke tijd. Marten heeft ons goed geholpen en we oefenen elke dag!

Menno Streefland

Espresso workshop - met eigen machine

Rated 4 out of 5
01/02/2020

De workshop was bij de Barista thuis. De buurt oogde rustig en er was voldoende parkeerplek. Het ontvangst was fijn, met uiteraard een lekkere espresso. Helaas hebben we wel een tijdje voor de deur moeten wachten ondanks meermaals te hebben aangeklopt.
De workshop is begonnen met een stukje geschiedenis, lekker beknopt zodat er voldoende tijd was om een goede espresso te leren maken. Ook het melk opschuimen kwam aan bod. Tijdens de workshop konden er veel vragen gesteld worden. De groep bestaat uit maximaal 4 personen waardoor Marten zijn aandacht goed kan verdelen. Er heerste daardoor ook een ontspannen sfeer.
Een goede workshop die wij zeker aanraden.

Xavier en Orchid

Koffiekenner

Rated 5 out of 5
20/01/2020

Perfect. De fijne kneepjes uitgelegd, laten zien, geprobeerd en geproefd. Aanrader!

Fleur

Leuke ochtend

Rated 5 out of 5
19/01/2020

Super leuk! Marten is erg enthousiast en de ochtend vloog voorbij. Alle onderdelen waren erg leuk; van de ‘theorie’. tot het het maken van de cappuccino.

Marloes

Super Chino

Rated 5 out of 5
03/01/2020

Allereerst werden we hartelijk ontvangen en met natuurlijk een heerlijke cappuccino. We kregen eerst te horen wat de workshop precies inhield en wat we gingen doen. Marten verteld erg enthousiast over koffie en het maken van de figuren in je cappuccino. Legt ook erg goed uit en geeft goede tips & tricks. Ik gaf deze workshop cadeau aan mijn vriend en viel zeker in de smaak.

Roxana

Barista cursus

Rated 5 out of 5
21/11/2019

Een fijne sfeer waar alle tijd is voor vragen. Wij hebben veel geleerd van de cursus. Zeker een aanrader!

Linda

Professionele workshop met persoonlijke aandacht

Rated 5 out of 5
13/10/2019

Professionele uitleg van de basis technieken om ‘Latte Art’ te kunnen beoefenen.
Heel veel mogelijkheden om dat ook te oefenen.
Goede feedback tijdens en na elke poging zodat je snel voortgang boekt.
In een erg fijne sfeer met veel persoonlijke aandacht.
Groep van 3 personen, dus zeer fijn.
… en uiteraard lekkere koffie en cappuccino.

Alexander

Persoonlijke en leerzame espresso workshop

Rated 4 out of 5
15/08/2019

Precies wat we nodig hadden! Een persoonlijke workshop, met onze eigen machine. Marten weet alles over koffie en vertelt hier enthousiast over. Met de goede tips en tricks van Marten kunnen we nu thuis eindelijk ook lekkere espresso maken!

Laura

Informatieve en informele workshop

Rated 5 out of 5
27/07/2019

Marten neemt de deelnemer gedurende 2 uur lang mee in de wondere wereld van de koffie. Na een theoretisch gedeelte waarin je in vogelvlucht informatie ontvangt van het groeiproces tot aan de maling ga je zelf aan de slag. Hierin helpt Marten je en geeft hij goede toelichting op de keuzes die hij heeft gemaakt. Hij brengt zijn kennis op een informele manier over en het is duidelijk dat hij zich goed heeft verdiept en veel kennis heeft.

Jan Jaap

Leuk, leerzaam en enthousiast

Rated 5 out of 5
06/07/2019

De ontvangst was heel hartelijk in een huiselijke sfeer. Alles zag er heel netjes en verzorgd uit. De verhouding theorie en praktijk was perfect.

Michel en Petra

Zeer leerzaam!

Rated 5 out of 5
22/06/2019

Superleerzame workshop. Gezellige ontvangst, hele duidelijke uitleg en zelf aan de slag met mooie machines. Echt een aanrader!!

John

Latte Art

Rated 5 out of 5
14/04/2019

Met veel kennis, enthousiasme en humor heeft Marten ons laten zien hoe je de perfecte cappuccino zet. Daarna mochten we zelf met de koffiemachine en de latte art aan de slag. Met de tips van Marten moet het met nog een beetje oefenen thuis ook lukken om mooie en lekkere creaties te maken.

Mirjam

LATTE ART

Rated 5 out of 5
12/03/2019

Marten is een gedreven rustige leraar als je meer wilt weten over wat dan ook van koffie.
Wij hebben met plezier ons best gedaan met Latte Art

Dymphina

Superleerzaam

Rated 5 out of 5
24/02/2019

Goede afwisseling van theorie en praktijk. Eerst een beetje uitleg en daarna mag je het gelijk zelf uitproberen! Leuk om te zien dat die passie ervoor is. En het was natuurlijk hartstikke gezellig.

Danielle

Lekker!

Rated 5 out of 5
31/03/2018

Workshop bij en van Marten gehad met collega’s. Veel geleerd en veel geproefd. Wat kan koffie toch lekker zijn als je het goed weet te zetten! Top gedaan!

Jan