Recept: snelle amaretti koekjes met 3 ingrediënten
Voor verjaardagen en voor bij de workshops vind ik het altijd leuk om iets lekkers te maken voor bij de koffie. Deze keer deel ik het recept van deze heerlijke amaretti koekjes. Het beste is nog; ze zijn zo klaar en hebben maar 3 ingrediënten.
Eerder deelde ik al het recept voor overheerlijke supersnelle kokosbollen, maar nu deel ik dus het recept voor deze heerlijke amandel koekjes. Ze lijken een beetje op bitterkoekjes.
INGREDIENTEN AMARETTI KOEKJES
- 1 eiwit
- 85 gram suiker
- 100 gram amandelmeel
OPTIONEEL
- poedersuiker
- 1 tl amaretto
BEREIDING AMARETTI KOEKJES
Verwarm als eerste de oven voor op 190 graden. Doe alle ingrediënten (amaretto optioneel) voor de amaretti in een kom en meng alles goed. Leg bakpapier op de bakplaat en schep kleine bergjes van het amandel mengsel op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de hoopjes zit want de koekjes zetten uit.
Zet de koekjes 18 minuten in de oven of tot de koekjes mooi goudbruin zijn. Als de koekjes iets langer in de oven staan worden de randen van de amaretti wat krokanter. Ik vind dat erg lekker, maar als je dat niet wilt haal je ze na 18 minuten uit de oven.
Als finishing touch kun je wat poedersuiker over de koekjes strooien als ze zijn afgekoeld. De koekjes zijn lekker bij een kop koffie, maar stiekem zijn ze ook heel lekker met een glaasje amaretto. Buon appetito!
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.