Palmiers / suiker vlinderkoekjes

Recept: Palmiers / suiker vlinderkoekjes

Als ik op vakantie ben in Frankrijk zoek ik altijd deze heerlijke Franse koeken op: Palmiers. Helaas zijn de koeken niet bij iedere boulangerie te koop, maar met dit recept kan ik nu zelf altijd deze super simpele suiker vlinderkoekjes maken.

Tot voor kort wist ik niet dat het maken van Palmiers (of suiker vlinderkoekjes zoals we ze hier kennen) zo eenvoudig was. En omdat het zo simpel is deel ik graag het recept voor deze heerlijke Palmiers. Heb je ook al eens mijn recept voor heerlijke supersnelle kokosbollen geprobeerd?

INGREDIENTEN PALMIERS:

vers bladerdeeg

kristalsuiker

BEREIDING PALMIERS:

Het bereiden van deze suiker vlinderkoekjes is heel eenvoudig. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bestrooi het bladerdeeg met de kristalsuiker en duw het een beetje aan. Draai het bladerdeeg om een strooi ook aan deze kant kristalsuiker. Hoe meer suiker je gebruikt hoe zoeter de Palmiers worden. Duw ook nu weer de suiker aan. Vouw de linkerkant van het bladerdeeg naar het midden, doe hetzelfde met de rechterkant. Herhaal deze stap. Leg de 2 helften op elkaar alsof je een boek sluit. Snijd nu reepjes van 1 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat je de suiker vlinderkoekjes ruim uit elkaar legt want de Palmiers worden groot. Doe de Palmiers 9 minuten in de oven. Draai na 9 minuten de suiker vlinderkoekjes om en doe nog 5 minuten in de oven. Het is handig om deze laatste 5 minuten bij de oven te blijven want er zit weinig tijd tussen krokant en verbrand. Haal de Palmiers uit de oven en smullen maar.

VARIATIES PALMIERS

Om de Palmiers een twist te geven kun je kaneel toevoegen aan je kristalsuiker. Als je een hartige variant wilt maken vervang je de kristalsuiker voor geraspte kaas. Succes met bakken!

recept Palmiers / suiker vlinderkoekjes recept Palmiers / suiker vlinderkoekjes

Geplaatst in Recept en getagd met , .