Recept: American pancakes

In het weekend vind ik het heerlijk om meer tijd te besteden aan mijn ontbijt en dat resulteert in de lekkerste ontbijtjes. Neem nou deze American pancakes, echt om te smullen! Heel eenvoudig en redelijk snel gemaakt.

Voor dit recept heb je nodig:

  • 125 gram bloem
  • 200 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 6 gram bakpoeder

Doe de bloem, karnemelk en bakpoeder in een mengkom. Splits het ei en doe het eigeel bij de andere ingrediënten. Houd het eiwit apart. Meng de ingrediënten in de mengkom door elkaar. Klop nu het eiwit stijf en schep voorzichtig door het beslag. Door het eiwit en de bakpoeder worden de pancakes lekker luchtig. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en doe 1 volle eetlepel beslag per pannenkoekje in de pan. Bij mij passen er 4 pancakes in de pan, maar kijk hoeveel er bij jou passen. Als er luchtbelletjes aan de bovenkant van de pancake verschijnen kun je ze omdraaien. Nog even bruin laten worden en uit de pan halen. Uit de recept haal ik ongeveer 16 pancakes.

Pancakes zijn heerlijk met een klontje boter en mapple syrup, maar wij vinden onze variant met appel topping en yoghurt ook super lekker. Voor de appel topping snijd je 1 appel in blokjes, voeg je kaneel toe en een klein beetje water. Dit doe je in een pan en laat je garen. Als de appelblokjes zacht zijn, zijn ze het lekkerst. Meestal zet ik eerst de appel topping op het vuur voordat ik aan mijn pancakes begin.

De opmaak van de pancakes is alsvolgt. Leg 2 pancakes op elkaar op je bord, doe daar een schepje yoghurt op en daarop weer de appel topping. Maak af met ouderwetse stroop voor over pannenkoeken. Genieten maar! Wat maak jij wel eens als ontbijt in het weekend?

Geplaatst in Ontbijt, Recept en getagd met , , .