Koffiedrank: Coldbrew met vlierbloesem en bruiswater

Tijdens warme dagen drink ik minder warme koffie, maar stap ik over op koude koffiedranken. Deze (alcolholvrije) koffie cocktail is 1 van mijn favorieten! Let op het vergt wel wat voorbereiding!

Als ik weet dat het mooi weer wordt maak ik alvast de basis (coldbrew) voor deze koffie cocktail, want het moet 8 uur trekken! Meestal maak ik ‘s avonds de coldbrew zodat deze de hele nacht kan trekken. Maal 12 gram koffiebonen grof en voeg daar 200 ml koud water aan toe, goed roeren en 8 uur later filter je het brouwsel. Je houdt dan je eigen gemaakte koude koffie over.

De rest is heel eenvoudig! Schenk 10 gram vlierbloesemsiroop in een glas, voeg 50 gram koude koffie toe en als laatste 50 gram licht bruisend water. Zelf gebruik ik altijd Spa groen. En nu maar genieten van dit verfrissende koffie drankje. Ik ben benieuwd wat je van dit drankje vindt. Wat is jouw favoriete koude koffie?

Geplaatst in Koffiedrank en getagd met , .

Eén reactie