Koffiebar: Harvest Coffee Brewers Rotterdam

Het enige nadeel van thuisbarista zijn is dat je op weinig plekken buiten de deur nog koffie drinkt. Gelukkig zijn er hier en daar een paar koffiebarren waar zelfs de thuisbarista nog koffie drinkt. Harvest coffee brewers is zo’n plek!

Toen ik in februari voor het eerst bij Harvest kwam waren ze net 4 dagen geopend. Op dat moment was de koffiebar nog niet helemaal operationeel en aangekleed maar koffie kon er al wel worden gedronken. Sinds dat moment ben ik verkocht! De eigenaren vertelden mij dat ze met ter tijd ook ontbijt en lunch gingen serveren. De eigenaren zijn Zjevaun en Loes, beide geen onbekende in de koffiewereld. Zjevaun was de Nederlands Kampioen Barista in 2012. Samen hebben ze 2,5 jaar in Melbourne gewerkt als barista.

Nu is de koffiebar al een aantal maanden geopend en is deze koffiebar niet meer weg te denken uit Rotterdam. Bij binnenkomst word je vriendelijk begroet en loopt er iemand met je mee naar de tafel en zet daar gelijk water voor je neer; heel gastvrij. Kwaliteit is een woord dat perfect past bij Harvest Coffee Brewers. Niet alleen de koffie is van hoge kwaliteit maar ook het ontbijt, lunch en zoetigheid zijn van hoge kwaliteit. Gerechten die je bij weinig andere zaken tegen komt.

De koffie die ze bij Harvest schenken wisselt geregeld. Dan drink je koffie van Man met bril en de volgende dag kun je een koffie krijgen van een branderij uit New York. Die variëteit aan verschillende koffies spreekt mij aan. Op deze manier ben ik in de gelegenheid om koffie te drinken van veel verschillende koffiebranderijen van over de hele wereld. Valkuil van dit concept kan zijn dat je koffie niet van constante kwaliteit kan zijn omdat er steeds andere recepten gehanteerd moeten worden. Gelukkig is dit niet het geval, iedere keer weer ben ik verrast dat de koffie zo goed smaakt en altijd in balans is. Daar kunnen heel veel koffiebarren nog iets van leren.

De locatie van Harvest coffee brewers is perfect; net buiten het centrum, maar goed bereikbaar, aan het water in de zon. Een ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Wil je een werkplek buiten de deur, dan kun je ook bij Harvest terecht. Op enkele plekken zitten stopcontacten en je kunt gebruikmaken van het wifi netwerk.

Harvest Coffee Brewers
Glashaven 107
3011XG Rotterdam

Geplaatst in Koffiebar en getagd met , , .