Koffie mee op reis

Als ik op vakantie ga wil ik ook genieten van lekkere koffie, want helaas kun je nog niet overal goede en lekkere koffie vinden. Hier lees je wat je nodig hebt om op reis ook te kunnen genieten van een lekker kopje filterkoffie.

coffee travelkit

Als ik op stedentrip ga neem ik eigenlijk nooit mijn eigen koffiespullen mee. In de grote steden is wel goede koffie te krijgen én wij zoeken onze stedentrips uit op goede koffiebarren. Maar wat nou als je gaat kamperen of naar een hotel en er is nergens in de buurt goede koffie te krijgen? Dan neem je gewoon je eigen koffiegear mee! Je hebt helemaal niet zoveel nodig.

Mocht je naar een hotel gaan waar een waterkoker is dan heb je een handmaler, weegschaal, filtermethode (AeroPress in mijn geval) en koffiebonen nodig. Als je gaat kamperen moet je zelf een waterkoker meenemen of in een pan water koken. Als ik een reisdag heb met de auto neem ik ook altijd mijn koffiespullen + een thermosfles mee. In de thermosfles zit heet water zodat ik langs de kant van de weg verse koffie kan zetten, dat is namelijk veel lekkerder dan koffie van een paar uur oud.

Tijdens de vakantie wandel ik veel en ook dan gaan de thermosfles, maler (gevuld met afgewogen hoeveelheid koffiebonen), AeroPress en een mok mee. Als maler heb ik een kleine compacte handmaler, het voordeel van deze maler is dat hij in de AeroPress kan en het dus minder ruimte inneemt in je tas. Zo heb ik al op de mooiste plekken kunnen genieten van mijn koffie. Benieuwd naar mijn recepten voor filterkoffie? Die lees je hier.

Geplaatst in Advies, Koffie.