In de bonenmaler: Sienna van Stielman

Zo na het paasweekend is er weer aardig wat koffie doorheen gegaan dus kunnen we alweer een nieuwe post maken over wat er in mijn maler zit. Deze keer heb ik gekozen voor de Sienna van Stielman. Ik was nieuwsgierig door de smaakomschrijving op de verpakking: spannende combinatie van noten en fruit.

Stielman is gevestigd in de Fenix Food Factory op Rotterdam Katendrecht. Een loods waar allemaal heerlijke producten te verkrijgen zijn. Je kunt er terecht voor je groente en kaas, maar voor brood en bier ben je hier ook aan het goede adres. De koffie van Stielman komt in verpakkingen van 200 gram (€6,95) of 1 kg (€27,95). Ik heb gekozen om 2 zakjes van 200 gram mee te nemen, zo heb ik binnenkort weer een excuus om er op uit te gaan om nieuwe koffie te scoren.

Zoals jullie inmiddels gewend zijn is mijn uitgangspunt van het afstellen van de koffie 19 gram koffie. Na 1 espresso gezet te hebben stel ik de maalgraad net iets grover in. De koffie loopt nu heel mooi door. Met 27 sec heb ik 2 mooie espresso’s van 25 ml. Op de espresso is een soort tijgerprint te zien. Tijd om te proeven!

Mijn smaakprofiel is (nog) niet zo goed dat ik de smaakomschrijving die op de verpakking staat er uit kan halen, maar ik begrijp wel wat ze bedoelen. Eerst proef ik een volle smaak met daarna wat zoets aan het einde van de slok koffie. Benieuwd hoe deze koffie in een cappuccino smaakt. Door het toevoegen van geschuimde melk zwakt de volle smaak iets af, maar de koffie smaak is nog goed te herkennen. Wederom een hele fijne koffie. Wat moet het volgende land van herkomst voor mijn koffie zijn?

Geplaatst in In de bonemaler en getagd met , , .