In de bonenmaler: Indonesië Sumatra van Miss Morrison

Het was weer een tijd geleden dat ik koffiebonen uit Indonesische had gekocht. Tijd dus om weer eens langs mijn favoriete koffiebranderij te gaan en een zakje Indonesie Sumatra aan te schaffen.

Koffie uit Indonesië kan vaak als aards en kruidig worden omschreven. Dit is ook de rede waarom ik het op z’n tijd heerlijk vind om koffiebonen uit Indonesië te drinken. Voor mij komt de koffie ook helemaal tot z’n recht als hij gezet is met de french press of cafétière. De meest pure vorm van koffie houd je dan over, echt heerlijk!

Deze koffiebonen gebruik ik momenteel zowel voor espresso als voor filter. Dit is het voordeel van de medium roast van Miss Morrison. Als espresso komt deze koffie heerlijk uit mijn espressomachine; krachtig van smaak en mooi gebalanceerd. Door de krachtige smaak is dit ook een goede koffieboon voor koffiedranken met melk.

Als filterkoffie blijf ik deze koffie het lekkerst vinden. Een grove maling (12 gram), 200 ml heet water en 4 minuten laten trekken, meer heb je niet nodig om van deze heerlijke koffie te genieten! Wat is jouw favoriete zetmethode met koffiebonen uit Indonesië?

Geplaatst in In de bonemaler en getagd met , , .