In de bonenmaler: Costa Rica Tarrazu van Noordic coffee roasters

Zoals ik al eerder beschreef wissel ik geregeld van koffiebonen. Gewoon om eens wat anders te proberen, maar ook om de smaak te blijven ontwikkelen. Om jullie op de hoogte te houden van de verschillende koffiebonen geef ik jullie een update als ik weer nieuwe koffiebonen in de maler heb. Zo hebben we momenteel de Costa Rica van Noordic coffee roasters in de hopper.

Noordic coffee roasters is een hele kleine koffiebranderij aan de Botersloot in Rotterdam. Aan de buitenkant kun je niet zien dat je bij Noordic naar binnen stapt, want Noordic is de naam die NOC NOC aan haar gebrande koffiebonen geeft. NOC NOC (not only coffee, no ordinary coffee) is een koffiebar waar je heerlijke koffie kunt drinken. Niet alleen de bonen die ze zelf gebrand hebben, maar ze hebben ook koffiebonen van wisselende koffiebranderijen uit de heel de wereld.

Terug naar de Costa Rica Tarrazu koffiebonen. Koffiebonen uit het Tarrazu gebied kom je bij meer koffiebranderijen tegen, maar het gebied is zo groot dat er veel koffieplantages zijn en iedere boer verwerkt zijn koffiebonen weer anders. Daarnaast haalt iedere branderij zijn eigen smaken uit de koffie. Noordic heeft de koffiebonen medium/high gebrand waardoor deze koffie vooral geschikt is voor de espressomachine. Bij het openen van de zak komen al de heerlijke geuren vrij. Tijd om een espresso te maken!

Bij een hoeveelheid van 19 gram koffie komt de koffie mooi uit de espressomachine. We hebben nu 2 espresso’s, laten we van 1 espresso een cappuccino maken om beide goed te kunnen proeven. De espresso is mooi gebalanceerd; als eerste proef ik een licht zoete smaak en daarna een volle body. De koffie is niet bitter en niet te heftig van smaak. Een hele toegankelijke koffie. In de cappuccino komt de smaak van de koffie mooi naar voren en is de smaak van de melk echt een aanvulling. Echt een fijne koffie. Jammer dat er maar 500 gram is.

Heb jij wel eens een koffie uit Costa Rica gedronken?

Geplaatst in In de bonemaler en getagd met , , .

Eén reactie