Onderhoud: Gefilterd water

Bij het gebruik van een espressomachine wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. In het water dat uit de kraan komt zit ook kalk. Goed voor ons lijf maar niet voor onze apparaten. Als we dit water gebruiken komt er namelijk kalkaanslag in de machine waardoor hij minder werkt. Om zo lang mogelijk met je machine te doen gebruik je dus gefilterd water.

Om gefilterd water te gebruiken kun je natuurlijk flessen spa blauw kopen en die in je espressomachine doen, maar dat is best een dure optie. Wat ik je zou adviseren is om een Brita filterkan te kopen om je water mee te filteren. Deze filter kan kun je bijvoorbeeld bij bol.com kopen voor iets meer dan €15. Het filterpatroon dat in de kan moet gaat 4 weken/100 liter mee.

Het gebruik van een filterkan is hartstikke eenvoudig; je doet het kraanwater in de kan en laat het doorlopen. Na het doorlopen kun je het gebruiken. Gefilterd water zorgt niet alleen voor je espressomachine, maar zorgt ook voor een betere smaak van je koffie. Heb je er wel eens over nagedacht dat je koffie namelijk uit 98% water bestaat?

Bij het gebruik van een waterkoker is het ook aan te raden om gefilterd water in je waterkoker te doen. Dit zorgt er ook voor dat je waterkoker langer mee gaat. Heb je namelijk wel eens dat aangekoekte onderin je waterkoker gezien? Dat is allemaal kalk dat achterblijft in je waterkoker omdat je geen gefilterd water gebruikt.

Geplaatst in Onderhoud en getagd met .