Essentiële barista tools

Je hebt een een mooie espressomachine en bonenmaler aangeschaft maar om echt goed koffie te kunnen zetten heb je nog accessoires nodig die er voor zorgen dat jij de perfecte espresso zet. Lees hier mijn Barista Essentials.

De meest belangrijke tool naast de espressomachine en bonenmaler is wat mij betreft een weegschaal. Zonder weegschaal kun je niet constant de perfecte espresso zetten. De weegschaal gebruik in niet alleen om te wegen hoeveel gram koffie ik in mijn filterdrager doe, maar ook om te wegen hoeveel gram espresso er in mijn kopje loopt. Als ik steeds dezelfde hoeveelheden gebruik weet ik ook zeker dat ik steeds dezelfde kwaliteit koffie drink. Een echte barista essential!

Naast de weegschaal is een melkkannetje ook onmisbaar als je koffies met melk wilt maken. De melk giet je in de melkkan, je schuimt de melk op en daarna kun je de opgeschuimde melk mooi in je espresso schenken door de schenktuit die de melkkan heeft. Als je dit met een speciale techniek doet krijg je de meest mooie figuren in je cappuccino.

Tijdens het proces van koffie maken druk je de gemalen koffie stevig aan in je filterdrager, je kunt dat doen met de meegeleverde plastic tamper van de espressomachine, maar je kunt ook een mooie zware tamper aanschaffen die het aandrukken van de koffie nog makkelijker maakt. Als je een tamper uitzoekt moet je rekening houden met de diameter van je filterdrager. Het aandrukken van de koffie doe ik op een rubber matje oftewel een tampermat. Deze mat zorgt ervoor dat je aanrecht niet beschadigd.

Het aanbod van al deze producten is reuze, maar je wilt goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Waar koop je die? De website waar ik mijn producten heb gekocht is Barista Essentials. Zij bieden goede kwaliteit producten voor een schappelijke prijs, snelle en gratis levering. Ben je dus opzoek naar accessoires voor het koffiezetten, neem dan zeker een kijkje op de website van Barista Essentials. Als je bij het afrekenen de kortingscode “19GRAM” gebruikt krijg je 10% korting op je bestelling.

Geplaatst in Advies.