2020: wat een jaar! Even terug kijken

2020, dat was een jaar dat we niet gauw gaan vergeten! De wereld in de greep van corona én van thuis goede koffie willen drinken! Ook voor mij was het een jaar waarin veel gebeurd is. In deze blog blik ik terug op het jaar.

Natuurlijk zal de eerste herinnering aan 2020 corona zijn en dat we in maart in lockdown gingen. Door de lockdown konden bij mij de workshops niet doorgaan. Pas in juni ben ik weer begonnen met het geven van de workshops. Voor de lockdown gaf ik de workshops nog aan samengestelde groepen van maximaal 4 personen maar toen ik in juni weer begon met de workshops ben ik geen samengestelde groepen meer gaan maken.

Door de corona crisis moesten zoveel mogelijk mensen thuiswerken en omdat er meer thuis werd gewerkt gingen steeds meer mensen ervaren dat de koffie thuis te wensen over liet. In 2020 zijn daardoor heel wat meer espressomachines verkocht dan dat er normaal verkocht worden. Tijdens black friday waren de espressomachines zelfs 1 van de meest verkochte artikelen! Als je een espressomachine hebt kom je er ook achter dat koffie zetten met zo’n apparaat niet vanzelfsprekend is. Dit zorgde er voor dat er heel wat workshops geboekt werden. Even wat cijfers van 2020 op een rij:

  • in totaal heb ik 73 workshops gegeven, waarvan:
    • 37 barista workshops
    • 24 latte art workshops
    • 12 combi workshops
  • 20 groepen namen zelf hun machine mee
  • In totaal heb ik 178 mensen verteld over koffie

Koffiebranderij VlaardingenNaast de workshops die ik heb gegeven ben ik in 2020 ook begonnen met het branden van koffie. In de 1e lockdown ontving ik mijn brander en ben sinds die tijd alleen nog maar mijn eigen koffie gaan drinken. De koffie die ik brand is niet alleen voor eigen consumptie maar ook voor de verkoop. Zo heb ik in 2020 ruim 60 kg groene koffie gebrand, gedronken en verkocht.

Met 2021 voor de deur heb ik net een nieuwe koffie binnen en moet er begin 2021 nog een nieuwe zak groene koffie binnen komen. Ik ben benieuwd hoe snel dat er doorheen gaat. Bekijk hier de koffiebonen die ik momenteel brand. Voor 2021 staan er al de nodige workshops gepland en hoop ik weer veel mensen te inspireren over koffie.

Geplaatst in Small talk en getagd met .